Över 50 människor döda i syriska sammandrabbningar

Arkivbild från juni i år. Syrian Civil Defense White Helmets räddningsarbete efter en bomräd i den syriska provinsen Idlib. Bild: Syrian Civil Defense White Helmets/AP

Strider mellan den syriska regimen och den al-Qaidakopplade jihadistalliansen Hayat Tahrir al-Sham (HTS) i Idlib har kostat 56 liv, uppger oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR). Bland de dödade finns stridande från båda sidor.

Enligt en talesperson för HTS, som domineras av den grupp som tidigare kallades al-Nusrafronten, ska gruppen ha attackerat i skydd av mörkret och tagit kontroll över byn Hamameyat, som beskrivs som ett regimfäste på en strategiskt viktig höjd.

Sedan april har den syriska regeringen med uppbackning från Moskva intensifierat bombningarna i Idlib. Enligt SOHR har fler än 550 civila dödats i regionen sedan dess. Bara på onsdagen dödades 11 civila i flygbombningar, bland dem fyra barn.

Provinsen Idlib, med runt 3 miljoner invånare, är det sista starka fästet för HTS och andra jihadist- och rebellgrupper.

Kriget i Syrien har sedan starten 2011 kostat närmare 400 000 människoliv och drivit miljoner på flykt.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46