Över 20 elever och lärare i karantän i Helsingfors

Sammanlagt 15 elever och 6 personer ur personalen har blivit satta i karantän i två skolor i Helsingfors. För skolornas övriga elever fortsätter närundervisningen. Bild: Ari Sundberg/SPT

Sammanlagt 15 elever och 6 personer ur skolpersonalen har blivit satta i karantän i Helsingfors efter att de blivit exponerade för coronaviruset.

Elever och lärare i grundskolorna i Östra centrum och i Gamlas i Helsingfors har satts i karantän efter att de blivit exponerade för coronaviruset. Det meddelar staden på sin webbplats på måndagsmorgonen.

I grundskolan i Östra centrum handlar det om en elev och två personer ur personalen. I skolan i Gamlas har 14 elever och 4 personer ur personalen satts i två veckors karantän.

Både vårdnadshavare och skolornas personal har blivit informerade om läget. Undervisningen fortsätter som normalt för skolornas övriga elever.

De som befinner sig i hemkarantän ska hållas hemma och inte vara i fysisk kontakt med personer utanför det egna hushållet. Familjemedlemmar till dem som exponerats för viruset är ändå inte i karantän eftersom de inte varit i närkontakt med någon smittad, och de kan fritt röra sig utomhus, meddelar Helsingfors stad.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning