Över 20 elever och lärare i karantän i Helsingfors

Sammanlagt 15 elever och 6 personer ur personalen har blivit satta i karantän i två skolor i Helsingfors. För skolornas övriga elever fortsätter närundervisningen. Bild: Ari Sundberg/SPT

Sammanlagt 15 elever och 6 personer ur skolpersonalen har blivit satta i karantän i Helsingfors efter att de blivit exponerade för coronaviruset.

Elever och lärare i grundskolorna i Östra centrum och i Gamlas i Helsingfors har satts i karantän efter att de blivit exponerade för coronaviruset. Det meddelar staden på sin webbplats på måndagsmorgonen.

I grundskolan i Östra centrum handlar det om en elev och två personer ur personalen. I skolan i Gamlas har 14 elever och 4 personer ur personalen satts i två veckors karantän.

Både vårdnadshavare och skolornas personal har blivit informerade om läget. Undervisningen fortsätter som normalt för skolornas övriga elever.

De som befinner sig i hemkarantän ska hållas hemma och inte vara i fysisk kontakt med personer utanför det egna hushållet. Familjemedlemmar till dem som exponerats för viruset är ändå inte i karantän eftersom de inte varit i närkontakt med någon smittad, och de kan fritt röra sig utomhus, meddelar Helsingfors stad.

Aktia Aktiecertifikat Renare Europa ger tidsenlig diversitet åt placeringsportföljen

Mer läsning