Oväntat få nya jobb i USA

Det skapades 103 000 nya arbetstillfällen utanför jordbrukssektorn i USA under mars, enligt statistik från USA:s arbetsmarknadsdepartement. Det var den lägsta jobbtillväxten i USA på ett halvår.

Antalet nya jobb var färre än väntat. Analytiker hade i snitt räknat med att det skulle skapas 193 000 nya arbetstillfällen, enligt en Reutersenkät.

Arbetslösheten låg kvar på 4,1 procent i mars, där den har legat under sex månaders tid. Analytiker hade i snitt räknat med en nedgång för arbetslösheten till 4 procent i mars, vilket skulle ha varit den lägsta nivån sedan december 2000 och den första nedgången på ett halvår.

Timlönerna steg med 0,3 procent i mars, mot väntade 0,2 procent. Det innebär löneökningar i årstakt på 2,7 procent, mot 2,6 procent i februari.

Enligt ekonomer krävs löneökningar i årstakt på minst 3 procent för att USA:s centralbank Federal Reserve (Fed) ska kunna nå sitt inflationsmål på 2 procent.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00