Oväntad vinnare i HBL:s test av fastlagsbullar – chokladbulle och fastlagscroissant överraskade!

HBL:s testpanel tog sig an det viktiga uppdraget fördomsfritt och med öppet sinne. Heidi Eklund, Anna Hellerstedt, Rasmus Rask och Niclas Lönnqvist fick provsmaka åtta fastlagsbullar och bedöma utseende, smak, konsistens och helhetsintryck. Till allas förvåning var det en vegansk bulle med sojagrädde som vann. Bild: Niklas Tallqvist

Få bakverk delar finska folket så starkt som fastlagsbullen – en del äter bara bullar med mandelmassa, andra kräver att få bullen fylld med sylt. HBL trappar i dag upp diskussionen till en ny nivå – kan fastlagsbullen fyllas med chokladkräm eller kan själva bullen ersättas med en munk?

Fastlagsbullen är en importprodukt från Sverige där den numera går under namnet semla, vilket för oss finlandssvenskar betyder något mycket vardagligare än en smaskig bulle fylld med grädde. Men också...