Ovädret Ophelia kastar sig in över de brittiska öarna

Satellitbild.Bild: Lehtikuva/AFP/Handout

Ovädret nalkas med vindhastigheter på omkring 50 meter per sekund. De brittiska öarna förbereder sig för orkanen Ophelias ankomst, och det amerikanska orkancentret NHC avlossar goda råd:

"Förberedelser för att skydda liv och egendom bör skyndas till fullbordan till i eftermiddag", skriver NHC i ett uttalande på söndagen enligt CNN.

Ophelia, en orkan av kategori 3, är det kraftigaste ovädret som registrerats så pass långt österut i Atlanten. Den släppte stora regnmängder över Azorerna på lördagen och har nu siktet inställt på Irland och Storbritannien.

Där har vädermyndigheterna utfärdat en lång rad vädervarningar för olika områden.

Även om Ophelia väntas mattas av något innan ovädret når land, vilket tros ske på måndag, kommer det kunna skada byggnader och skapa farliga förhållanden till havs.

Av en slump är måndagen också 30-årsdagen av den stora stormen 1987, där nästan 20 människor omkom och cirka 15 miljoner träd föll i Storbritannien.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00