Oväder skördar flera dödsoffer i Italien

Dödssiffran stiger efter det kraftiga ovädret som drabbat Italien. Bilden är tagen i Genua. Bild: Lehtikuva-AFP/Marco Bertorello

Ovädret i Italien fortsätter att skörda liv. Ytterligare två offer har hittats och dödstalet har stigit till tolv, enligt tidningen La Stampa. Många rapporteras också skadade.

En 25-årig man i staden Cassano Magnago dog när han cyklade till jobbet i en olycka orsakad av väderförhållandena. Ytterligare en 61-årig man som varit anmäld försvunnen sedan i måndags har hittats död.

Sedan i söndags har Italien haft ihållande regn och starka vindar som har orsakat både stora materiella skador, blockerade vägar och översvämningar. På flera håll längs kusten har ovädret och vågorna gjort vägarna ofarbara. Vägen till den populära turistorten Portofino utanför Genua har helt förstörts, och staden går nu endast att nå via båt.

Även i bergstrakterna ställer ovädret till problem. Hundratals bilister och turister har tvingats stanna kvar på hotell i de franska och italienska alperna sedan kraftiga snöfall blockerat vägarna.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning