Östnyländsk ryttare trea i Falsterbo

Arkivbild. Stella Hagelstam stod för en fin prestation i Falsterbo.Bild: LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Dressyrryttaren Stella Hagelstam tog hem en tredjeplats i Grand Prix-tävlingen i Falsterbo.

Borgåbördiga Stella Hagelstam fann sig lite oväntat i Falsterbo i södra Sverige för en trestjärnig dressyrtävling. Ursprungligen skulle Elisabet Ehrnrooth rida i Falsterbo, men inhiberade sitt deltagande strax inför tävlingen, vilket öppnade en plats för Hagelstam.

Den 34-åriga Hagelstam med stoet New Hill Julitrean tog vara på chansen och kom trea i Grand Prix-tävlingen med resultatet 69,98 %.

– Julia kändes mycket bra. Vi hade fortfarande stora misstag, så resultatet speglar en höjd basnivå vad beträffar form, hållning, balans, styrka och tävlingsrutin. Om försöket dessutom skulle ha varit felfritt vore det ha varit fantastiskt – men det är inte långt ifrån längre, kommenterar Hagelstam i Ryttarförbundets pressmeddelande.

– Vetskapen om färden hit kom i sista stund, så förberedelserna var något annorlunda. Vi försöker och ser vart det leder, tänkte jag.

Emma Kanerva med hästen Heartbreaker platsade femma i samma tävling med resultatet 68,35 %. Segern gick till nederländska toppryttaren Adelinde Cornelissen med hästen Zephyr.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00