Ostadigt på valborgsmässohelgen

Så här såg det ut på valborgsmässoafton år 2014. Bild: Ksf Media-arkiv/Laura Mendelin

Den kommande veckan inleds i ostadigt väder med regn- och snöskurar.

Väglaget är dåligt på måndagsmorgonen, uppger Meteorologiska institutet. I väst blir föret till och med mycket dåligt under efternatten och morgonen. Speciellt farliga är vägarna i Birkaland, Egentliga Finland och Satakunta. Även i Österbotten och Mellersta Finland är väglaget uselt.

Överlag är vädret i Europa under veckan kyligt men en del varma vindar kan nå Finland.

Vädret på valborgsmässoaftonen och första maj ser enligt meteorologiska institutet ostadigt ut men prognosen kan ännu förändras. Regn är ändå att vänta åtminstone i delar av landet.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning