Ostadigt men varmare väder till påsk

Det blir ostadigt väder till påsk.Bild: Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

Påskvädret ser ut att bli ganska ostadigt, men med högre temperaturer än för tillfället. Väglaget borde inte ställa till med problem för dem som planerar att resa bort under helgen.

I södra och mellersta Finland kommer dagstemperaturerna att vara klart på plussidan under dagarna, i norr omkring noll.

– På långfredagen stiger temperaturen över noll i såväl södra som mellersta Finland. Under veckoslutet och i början av därpå följande vecka fortsätter vädret bli varmare, drygt fem grader på dagarna. Vädret blir ganska vårigt, säger jourhavande meteorologen Antti Jylhä-Ollila på Meteorologiska institutet.

De senaste dagarna har det varit ordentligt kallt under nätterna men även nätterna blir mildare när vi närmar oss påsk.

Jylhä-Ollila säger att påskvädret ser ut att bli ganska molnigt, men solen torde nog visa sig också. Det kan regna eller snöa på olika håll i landet.

– Men det blir inte någon speciellt regnig påsk.

I takt med att vädret blir varmare är det allt viktigare att vara försiktig på isarna, varnar Finlands miljöcentral. I södra Finland är isarna i snitt 5–10 centimeter tunnare än de brukar vara vid den här tiden på året. 

”Sälj din gamla bostad före du köper ny!”

Fastighetsförmedlingen Kotijoukkue är på alla sätt nyare, fräschare och mer dynamiskt men gamla goda råd och sunt förnuft är fortfarande en av grundstenarna i bobytarbranschen. Än gäller den gamla devisen att sälja sin gamla bostad förrän man köper ny. Ingen vill bli i fällan mellan två bostäder. 1.11.2018 - 09.42