Oslotullen hittade kokain i konserver

Bild: TT/Claudio Bresciani

Oslotullen har gjort två anmärkningsvärda kokainbeslag den senaste tiden. En kvinna som kom med flyg från Nederländerna hade flera kilo i bagaget, och en man som tog tåget från Stockholm hade med sig över 800 gram.

De norska tullarna och knarkhunden Line fattade misstankar mot den 56-åriga kvinnan, skriver myndigheten på Twitter. Hon hade en brokig samling konservburkar med sig som av etiketterna att döma skulle innehålla olika saker. Men i bagageröntgen såg innehållet väldigt likartat ut.

Burkarna visade sig innehålla ett stort antal plastkapslar med narkotika, sammanlagt tre kilo kokain. Tullrepresentanten Tor Fredriksen säger att det inte är rekord, men ovanligt mycket.

– För oss på en flygplats är detta i överkant jämfört med vanliga beslag, säger han till VG.

Några dagar senare haffades en ung man som kom med tåget från Sverige. I hans jacka och väska hittades sammanlagt 805 gram kokain, skriver tullen på Twitter.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46