Osannolik otur i 49erFX-VM

Camilla Cedercreutz och Noora Ruskola hoppas på lättare vindar.Bild: Leif Weckström

De hårda vindarna och den tuffa sjögången ställer in starter i VM i Florida.

49erFX-klassens VM-tävlingar i Clearwater i Florida har haft stora problem med vädret i inledningen av mästerskapet.

Den första dagen kunde seglarna inte alls tävla och under den andra dagen blev det bara en start. Det betyder att bara en av sex planerade starter kunnat genomföras.

Dessutom tvingades seglarna vänta länge på att få sin enda start. Teamen var redo med seglen uppe klockan 10 på morgonen och åtta timmar senare kunde de lämna sina båtar.

De finländska teamen har fått känna på de starka vindarna och både Sinem Kurtbay–Silja Kanerva och Noora Ruskola–Camilla Cedercreutz kantrade i tävlingens hittills enda start.

– Vi flög hela vägen till båtens för och kantrade. Sannolikheten att det ska hända är en på hundra. Efter det kunde vi inte komma i kapp de övriga. Hoppas vi får flera starter i lättare vindar i fortsättningen, säger Ruskola och Cedercreutz.

Ruskola och Cedercreutz kom i mål på 17:e plats. Det gick lite bättre för Kurtbay och Kanerva som var nia i den första starten.

– Det var en lång dag. Vi låg på femteplats vid det övre märket men kantrade tyvärr på den första medvindsetappen, säger Kanerva.

– Det mest positiva var att vi lyckades hitta farten.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00