"Osannolik framgång" – landslaget hyllas

Fotbollslandslaget hyllas av krönikörerna för kämpaandan som gav Sverige ett VM-brons."På kryckor, med nackspärr, med varje uns av energi borta så stod de ändå där till slut", skriver Aftonbladets Simon Bank.

Bank lyfter fram slitgörat bakom fotbollsdamernas seger mot England med 2–1.

"Nu hade all ordning och reda åkt ut ur fönstret, med slitna och skadade kroppar, men Peter Gerhardsson och Magnus Wikman slet som djur för att hålla kursen hjälpligt rak", skriver han.

Göteborgs-Postens Philip Trollér beskriver hur spelarna i eufori rusade in i varandras famnar efter slutsignalen.

"Jag kände själv hur håren på armarna reste sig. Hur det blev fuktigt i ögat. Att de fick ta den där sista löpningen i ren eufori var så rättvist", skriver han.

Skyller på VAR

Inte många hade tippat att Sverige skulle ta sig ända fram till medalj i Frankrike. Norrköpings Tidningars Per Bergsten blev själv förvånad.

"Snacka om att vara som bäst när det gäller som mest. En tredjeplats är en i det närmaste osannolik framgång för ett lag som överraskat oss alla och som gick in i VM-turneringen rankat som nia", skriver han.

I brittiska medier är det dystrare tongångar. The Guardian skriver att Sverige räddades av ett VAR-beslut, där Englands stjärna Ellen White fick ett kvitteringsmål bortdömt.

"I de alltmer sepiafärgade dagarna före VAR hade det utan tvekan godkänts. Ibland är reglerna verkligen skit", skriver tidningens reporter Louise Taylor.

Satsa mot OS

Även The Telegraph fokuserar på det domslutet.

"England fick för tredje gången i mästerskapet se hur firandet stoppades av ett VAR-beslut och ett mål som inte godkändes", skriver reportern Katie Whyatt.

Det svenska landslaget är efter framgångarna i VM direktkvalificerat till OS i Tokyo nästa år. Och där kan de sikta på ädlare valörer, tycker Expressens krönikör Tomas Pettersson.

"Så fira nu. Hårt. Pusta ut. Slicka alla sår. Ta hand om era nära och kära. Men sedan kan ni väl lova mig en sak, Fischer, Lindahl, Seger och Sembrant: Följ med på resan till Tokyo. För än saknar ni ju faktiskt alla det där guldet."

Bli kock i Axxell

Svenskfinlands kändaste kock, Micke Björklund, har trätt in som mentor och mecenat för Axxells kockutbildning i Karis, för kockutbildningens framtid och Finlands matkultur. 8.10.2019 - 11.40

Mer läsning