OS-medaljör anklagad för sexuellt ofredande

Cornel Marculescu, exekutiv chef för det internationella simförbundet Fina. Bild: Chung hye-sung/Yonhap via AP

En aktiv deltagare i sim-VM, som är en tidigare OS-medaljör, har förbjudits att lämna Sydkorea de närmaste tio dagarna.

Detta med anledning av att han anklagas för att ha förgripit sig sexuellt på en kvinna i samband med ett nattklubbsbesök i Gwangju som är värdstad för det pågående världsmästerskapet.

Polisen bekräftade på söndagen att simmaren har gripits och förhörts efter incidenten för att sedan släppas från häktet, men alltså utan tillstånd att lämna landet.

Simförbundet, som den anklagade representerar, har kommenterat händelsen i officiellt uttalande:

"Under utredningens gång har idrottaren rätt att betraktas som oskyldig, men om han visar sig vara skyldig kommer förbundet att vidta åtgärder".

Cornel Marculescu, exekutiv chef för det internationella simförbundet Fina:

– För tillfället är han fri, men han kan inte resa utanför Korea. Vi får se vad nästa steg blir.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning