OS-mästaren slutar efter dopningsavstängning

Conor Dwyer stängs av i 20 månader för dopning och samtidigt väljer amerikanen att avsluta karriären. Bild: Gabriel Bouys / AFP / Lehtikuva

Tvåfaldige OS-guldmedaljören Conor Dwyer stängs av i 20 månader efter att ha testats positivt för dopning – och nu väljer han att avsluta sin simkarriär, 30 år gammal.

Amerikanen ertappades med anabola substanser i sin kropp i slutet av förra året. Han själv hävdar dock att han fått läkarvård och medicinerats i tron om att han inte bröt mot några regler.

– Min läkare försäkrade mig om att USA:s olympiska kommitté hade godkänt behandlingen, säger Dwyer, enligt BBC, som säger att han hade planer på att lägga av i vilket fall.

– Oavsett vilken dom det hade blivit så hade jag bestämt mig för att sluta med simning för att bedriva andra professionella intressen.

Conor Dwyer var med i det amerikanska stafettlag som vann OS-guld på 4x200 meter frisim i London 2012 och i Rio de Janeiro 2016. I Rio tog han även ett individuellt brons på 200 meter frisim.

Kim Herold: ”Motorsängen hjälper mot snarkningarna”

Musikern Kim Herold, även känd från tv-programmet Selviytyjät, har märkt att en bra säng gör det lättare att återhämta sig och att den till och med förebygger idrottsskador. 5.11.2019 - 14.22

Mer läsning