OS-mästaren slutar efter dopningsavstängning

Conor Dwyer stängs av i 20 månader för dopning och samtidigt väljer amerikanen att avsluta karriären. Bild: Gabriel Bouys / AFP / Lehtikuva

Tvåfaldige OS-guldmedaljören Conor Dwyer stängs av i 20 månader efter att ha testats positivt för dopning – och nu väljer han att avsluta sin simkarriär, 30 år gammal.

Amerikanen ertappades med anabola substanser i sin kropp i slutet av förra året. Han själv hävdar dock att han fått läkarvård och medicinerats i tron om att han inte bröt mot några regler.

– Min läkare försäkrade mig om att USA:s olympiska kommitté hade godkänt behandlingen, säger Dwyer, enligt BBC, som säger att han hade planer på att lägga av i vilket fall.

– Oavsett vilken dom det hade blivit så hade jag bestämt mig för att sluta med simning för att bedriva andra professionella intressen.

Conor Dwyer var med i det amerikanska stafettlag som vann OS-guld på 4x200 meter frisim i London 2012 och i Rio de Janeiro 2016. I Rio tog han även ett individuellt brons på 200 meter frisim.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning