OS-arrangören delar ut 150 000 kondomer – trots avståndskrav

Restriktionerna för de aktiva under OS kommer vara hårda. Men tillåts sex? Arkivbild. Bild: Koji Sasahara / AP Photo

Inga handslag eller high fives. Definitivt inga kramar. Coronarestriktionerna kommer att vara stenhårda för idrottarna i OS i Tokyo. Sex, däremot, verkar vara okej.

På tisdagen släppte arrangören ett 33-sidigt dokument med restriktioner och regler som idrottarna måste förhålla sig till för att hålla coronasmittspridningen nere under sommarens OS i Tokyo.

Bland annat tillåts de aktiva inte delta i sociala umgängen, skaka hand eller göra high fives. Idrottarna kommer att testas för covid-19 minst var fjärde dag. Den som bryter mot reglerna kan kastas ut från OS.

Hårda bud, alltså.

Men samtidigt verkar aktivitet i sängkammaren vara okej. För OS-organisationen har meddelat att 150 000 gratis kondomer kommer delas ut till de aktiva, precis som planerat sedan tidigare. Samtidigt som man alltså öppnar upp för intima möten skriver organisationen att de aktiva måste begränsa kontakten med andra människor så mycket som möjligt.

"Om du har varit med på OS förut kommer den här erfarenheten att bli annorlunda på många olika sätt", står det i dokumentet bland annat.

Enligt planen ska OS i Tokyo – som är framflyttad ett år – invigas den 23 juli.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Axxell tänker som morgondagens jordbrukare – satsar på samarbete

Mer läsning