Orpo bekantar sig med civil krishantering i Ukraina

Bild: Vesa Moilanen

Inrikesminister Petteri Orpo (Saml) besöker Ukraina för att bekanta sig med Finlands verksamhet i den civila krishanteringsoperationen.

Mer än 30 finländska observatörer och experter jobbar i Ukraina för Organisationen för säkerhet och samarbete OSSE:s och för EU:s rådgivande operation. Orpo träffar också ledningen för båda operationerna.

Under resan möter Orpo sin ukrainska kollega Arsen Avakov och diskuterar om polissamarbete med honom. Han träffar dessutom guvernören för Charkivområdet och säkerhetsmyndigheter.

Finland stödjer Ukraina med 22 miljoner euro i form av humanitär hjälp och krishantering samt olika slags expertprojekt.

Inrikesministern återvänder till Finland på fredag.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54