Oroligt vid protest mot USA-ambassad i Beirut

Palestinier och libaneser protesterar i Beirut. Bilden är från en tidigare demonstration som hölls i fredags. Bild: LEHTIKUVA / AFP PHOTO / ANWAR AMRO

Flera personer har skadats vid en protest utanför USA:s ambassad i Beirut, enligt nyhetsbyrån AFP:s utsände. De skadade har antingen träffats av stenar som kastats eller andats in tårgas.

Libanesiska säkerhetsstyrkor har skjutit tårgas och avfyrat vattenkanoner mot demonstranterna, som protesterar mot den amerikanske presidenten Donald Trumps beslut att flytta USA:s ambassad i Israel från Tel Aviv till Jerusalem. På gatorna i området har människor tänt eldar. Många demonstranter viftar med palestinska flaggor, andra med libanesiska flaggor prydda med hammare och skära.

Arabförbundet uppmanade i helgen Vita huset att riva upp beslutet om en ambassadflytt, som skapat vrede runt om i Mellanöstern.

Ett​ ​hem​ ​med​ ​historia,​ ​och​ ​en​ ​önskan​ ​att​ ​bevara​ ​det​ ​gamla

Många drömmer om ett hem med en lång historia och spännande anekdoter, men för Michaela Borup och Mathias Furuhjelm är det verklighet. 2.4.2020 - 00.00

Mer läsning