Oro på muslimsk skola efter Soldiers of Odin-besök

Bild: Lehtikuva/Markku Ulander

Den muslimska friskolan Al-Azhar i Sverige har valt att anlita en väktare för att skydda barnen och dämpa deras oro. Under onsdagen dök flera personer från det högerextrema nätverket Soldiers of Odin upp utanför skolan.

Barnen ska ha blivit skärrade och fritidsledarna tog in dem i skolan. Fritidsledarna vittnar också om att personerna i Soldiers of Odin då riktade sina telefoner mot eleverna och att de satte upp klistermärken med sitt budskap, skriver P4 Stockholm.

Flera elever gick därför inte till skolan på torsdagen, eller kom dit i sällskap med sina föräldrar.

– Vi har haft krismöte och polisen har varit här och diskuterat hotbilden. De tror att det är hets mot folkgrupp men att det inte finns något allvarligt hot. Så vi får fortsätta betala för våra egna vakter, säger Roger Lundquist, biträdande rektor, till tidningen Stockholm direkt.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46