Orientering hoppas på OS-chans 2024

Finlands damer Sari Anttonen, Marika Teini och Merja Rantanen vann VM-brons 2016. 2024 kan Finland få slåss också om OS-medaljer. Bild: EPA/ADAM IHSE

Orientering hoppas få komma med på OS-programmet till Paris 2024.

Numera kan varje OS-värd ta med upp till fem tillfälliga idrotter för just de spelen. Internationella orienteringsförbundet har ansökt om att få vara med i sommarspelen 2024.

"Vad en OS-plats för orienteringen skulle betyda? Helt klart ett lyft; klart fler skulle kunna satsa heltid på orienteringen, och det skulle också innebära en ökad synlighet och en stor ökning på sponsormarknaden", säger Jerker Lysell i ett pressmeddelande.

Lysell har varit en av världens bästa sprintlöpare de sju senaste säsongerna. Under de två senaste åren har han trots stora skadeproblem vunnit VM-guld både i sprint och i sprintstafett, samt tagit hem World Games.

Beslut om vilka grenar som väljs in som "additional sports" till OS 2024 tas i december 2020.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46