Orientering hoppas på OS-chans 2024

Finlands damer Sari Anttonen, Marika Teini och Merja Rantanen vann VM-brons 2016. 2024 kan Finland få slåss också om OS-medaljer. Bild: EPA/ADAM IHSE

Orientering hoppas få komma med på OS-programmet till Paris 2024.

Numera kan varje OS-värd ta med upp till fem tillfälliga idrotter för just de spelen. Internationella orienteringsförbundet har ansökt om att få vara med i sommarspelen 2024.

"Vad en OS-plats för orienteringen skulle betyda? Helt klart ett lyft; klart fler skulle kunna satsa heltid på orienteringen, och det skulle också innebära en ökad synlighet och en stor ökning på sponsormarknaden", säger Jerker Lysell i ett pressmeddelande.

Lysell har varit en av världens bästa sprintlöpare de sju senaste säsongerna. Under de två senaste åren har han trots stora skadeproblem vunnit VM-guld både i sprint och i sprintstafett, samt tagit hem World Games.

Beslut om vilka grenar som väljs in som "additional sports" till OS 2024 tas i december 2020.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning