Oprah intervjuar Harry och Meghan

Hertigen och hertiginnan av Sussex, Harry och Meghan, i London i mars i fjol. Bild: Kirsty Wigglesworth/AP/TT

Oprah Winfrey ska intervjua Harry och Meghan, hertig och hertiginna av Sussex, om förhållandet till den övriga brittiska kungliga familjen.

Harry och Meghan lämnade i fjol Buckingham Palace och den övriga kungliga familjen Windsor bakom sig. Sedan dess har Meghan bland annat pratat offentligt om ett missfall i fjol, men paret har inte med många ord pratat om uppbrottet från kungahuset.

Kanske blir det ändring på det i den 90 minuter långa intervju som Oprah Winfrey ska göra med de tu – den första längre tv-intervju paret gör sedan de för ett år sedan lämnade Storbritannien.

I programmet ska tv-drottningen först prata med Meghan om "allt från att stiga av det kungliga livet, äktenskapet, moderskapet och filantropi till livet i strålkastarljuset". Sedan ska Harry ansluta och prata om det nya livet i USA och parets framtid.

Det brittiska kungahuset var enligt The Times inte förvarnat om intervjun och ska ha hört talas om den via Twitter. Tidningens kungliga reportrar tror dock inte att hovet är särskilt oroligt över vad de ska säga, Harrys närhet till drottningen tros sätta stopp för de flesta verbala attacker.

Winfrey har enligt The Times uppvaktat i synnerhet Meghan i tre år, och har av hertiginnan omnämnts som en vän. Men enligt tidningen hade de två kvinnorna bara mötts en gång innan Winfrey var gäst på parets bröllop 2018.

Harry och Meghan meddelade nyligen att de väntar sitt andra barn. Intervjun med dem ska sändas i amerikansk tv den 7 mars.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Att öka sin förmögenhet är en allemansrätt men få har en konkret plan

Mer läsning