Öppningsscenen i Bron mildrades i DR

Thure Lindhardt och Sofia Helin spelar återigen huvudrollerna i tv-serien Bron. Bild: TT/Johan Nilsson

Öppningen av den fjärde och sista säsongen av Bron klipptes om före premiären på Danmarks Radio (DR).

– Det handlar om några enstaka våldsamma bilder som tagits bort, men som inte ändrar scenens innehåll, säger Pil Gundelach Brandstrup, kanalchef på DR1.

Anledningen till att scenen klippts ner är att Bron visades direkt efter säsongspremiären av underhållningsprogrammet X factor, en populär långkörare som bland andra många barn följer. När Bron sänds direkt efter X factor finns det en risk för att yngre tittare inte hinner bort från skärmen och därmed ser den brutala öppningsscenen av dramaserien, förklarar kanalchefen.

Men framöver kommer Bron att visas i DR1 på söndagar, och X factor på fredagskvällar.

Stenad till döds hittas säsongens första mordoffer på Pepparholm vid Öresundsbron. Saga Norén, från Länskrim Malmö, sitter bakom lås och bom när den danska polisutredningen drar i gång.

Bron IV hade premiär på SVT1 på nyårsdagen och visas i fortsättningen under sju söndagskvällar.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54