Öppningsscenen i Bron mildrades i DR

Thure Lindhardt och Sofia Helin spelar återigen huvudrollerna i tv-serien Bron.Bild: TT/Johan Nilsson

Öppningen av den fjärde och sista säsongen av Bron klipptes om före premiären på Danmarks Radio (DR).

– Det handlar om några enstaka våldsamma bilder som tagits bort, men som inte ändrar scenens innehåll, säger Pil Gundelach Brandstrup, kanalchef på DR1.

Anledningen till att scenen klippts ner är att Bron visades direkt efter säsongspremiären av underhållningsprogrammet X factor, en populär långkörare som bland andra många barn följer. När Bron sänds direkt efter X factor finns det en risk för att yngre tittare inte hinner bort från skärmen och därmed ser den brutala öppningsscenen av dramaserien, förklarar kanalchefen.

Men framöver kommer Bron att visas i DR1 på söndagar, och X factor på fredagskvällar.

Stenad till döds hittas säsongens första mordoffer på Pepparholm vid Öresundsbron. Saga Norén, från Länskrim Malmö, sitter bakom lås och bom när den danska polisutredningen drar i gång.

Bron IV hade premiär på SVT1 på nyårsdagen och visas i fortsättningen under sju söndagskvällar.

Plast- och luktfria målfärger av förnyelsebara naturoljor

För fempersonersfamiljen i Malax var valet av Uulas färger enkelt. Inhemska, naturenliga, luktfria, utsläppsfria samt utmärkt service och personal är det som ligger överst. Att färgerna är enkla att stryka på och färgvärlden varm, vacker och harmonisk bidrar till helheten. 4.12.2018 - 09.08