Öppna trädgårdar runtom i landet på söndag – i år även hemifrån

I år har privatpersoner också fått välja att filma sina trädgårdar i stället för att öppna dem för besökare. Bild: Sofie Fogde/SPT

Nytt för det nationella evenemanget Öppna trädgårdar är att man i år kan se videoklipp från olika trädgårdar runtom i landet via evenemangets Youtube-kanal.

I morgon, söndag 5 juli, ordnas evenemanget Öppna trädgårdar i Finland. Evenemanget går ut på att vem som helst fått anmäla sitt intresse för att ta emot besökare och visa upp sin trädgård för dem.

Evenemanget har i Finland ordnats gemensamt av Trädgårdsförbundet och Svenska trädgårdsförbundet alltsedan 2012.

I år deltar sammanlagt 318 trädgårdar runtom i landet med att välkomna besökare mellan klockan 12 och 17. De olika trädgårdarna kan hittas på evenemangets webbplats.

Nytt för i år är också att privatpersoner som gärna vill visa upp sin trädgård men nu under coronaepidemin inte vill ta emot besök, har haft möjligheten att skicka in ett videoklipp där trädgården filmats. På så vis får även de som nu inte känner för att besöka okända ändå en chans att ta del av de blommande trädgårdarna.

Videoklippen kommer att laddas upp på evenemangets Youtube-kanal Avoimet Puutarhat Kotisohvalla på söndag och videoklippen finnas kvar fram till sista juli.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Kimitoön har något för alla

Mer läsning