Öppna dörrar på uni. Helsingfors universitet bjuder på guidade turer till utrymmen som vanligtvis är stängda för allmänheten. Kvällen erbjuder bland annat föredrag om museets statykollektion och författaren Virpi Hämeen-Anttilas syn på Topelius. Universitetet håller öppet kl. 17.30–21, ingång Unionsgatan 34. Förhandsanmälan krävs, länk till anmälan finns på Konstens natts hemsida.

Stenarna berättar. I Botaniska trädgården i Kajsaniemi arrangeras guidade turer till stenträdgården. Klockan 17.30 och 19.00 får publiken en föreläsning om stenarnas betydelse för jordklotet, kl. 18.00 och 19.30 erbjuds en föreläsning om växtligheten i jordens steniga områden.

Kvällsmarknad. Teurastamo arrangerar en minifestival med mat, dans, musik och en basar där hantverk, kläder, böcker och kameror är till salu. Bland dem som uppträder finns Jimi tenor, Vallilan Tango och Sanna Karlsson-Sutisna. Teurastamo Night Market arrangeras också på fredag och pågår kl. 17–23 (02).

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00