Operasångerskan Jessye Norman är död

Jessye Norman på scen 2010. Arkivbild. Bild: Dominic Favre/AP/TT

Sopranen Jessye Norman har avlidit, 74 år gammal, rapporterar nyhetsbyrån AP.

"Vi är så stolta över Jessyes musikaliska gärning, den inspiration hon har gett publiken över hela världen som kommer att fortsätta vara en källa till glädje. Vi är lika stolta över hennes humanitära arbete där hon tog sig an hunger, hemlöshet, ungdomars utveckling och utbildning inom kulturen", skriver Jessye Normans närstående i ett uttalande.

Jessye Norman föddes i Georgia i USA 1945 och debuterade på den internationella operascenen i Berlin 1969, i en uppsättning av Richard Wagners "Tannhäuser". Under sin långa karriär vann hon bland annat fyra Grammypriser.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning