Onni Valakari följer i pappa Simos fotspår till Tromsø IL

Onni Valakari är ett bekant ansikte från de finländska juniorlandslagen.Bild: Timo Aalto / Lehtikuva

TPS lovande mittfältare Onni Valakari flyttar till Tromsø IL på norsk högsta nivå.

Det blir två finländare vid namnet Valakari i Tromsø IL-färger i fortsättningen. Detta efter att TPS unga mittfältare Onni Valakari, 18, blivit klar för Tromsø. Hans kontrakt med klubben sträcker sig till 2021.

– Vi såg Onnis potential och förmåga och genom dem fick han en chans och ansvar, vilket han tog vara på. Det är värt att komma ihåg att han har klivit från juniornivå till de vuxnas spel och från division 1 till fotbollsligan med snabb takt. Vi är självklart stolta över att han tar nästa steg på karriären och jag tror att han kommer att fortsätta även vidare från Norge, kommenterar TPS tränare Mika Laurikainen på klubbens hemsida.

Valakari har spelat 16 matcher i fotbollsligan denna säsong och gjort fyra mål dessa. Enligt Yle Urheilu inkasserar Åbolaget ungefär 20 000 euro från transfern.

Valakari gör sin far sällskap i Tromsø. Simo Valakari har tränat klubben nu i lite över ett år och Tromsølaget ligger på sjunde plats i den norska ligan för tillfället.

– Jag ser det inte som ett problem. Ifall jag inte är tillräckligt bra syns det nog på planen. Jag är en av spelarna i likhet med alla andra. Det blir ett spelare-tränare-förhållande, säger Onni Valakari på Tromsøs hemsida.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00