Omstridd kändisjurist utesluten ur Finlands advokatförbund

Heikki Lampela fotograferad med flickvännen Hanna Kärpänen på slottsbalens efterfest på Kämp den 6 december 2016.Bild: Lehtikuva/Mikko Stig

Juristen Heikki Lampela är hädanefter inte längre välkommen i Finlands advokatförbund.

Lampela är dömd för misshandel och olaga hot mot sin partner, och utesluts därför ur Finlands advokatförbund. Lampela kan överklaga beslutet till Helsingfors hovrätt. Han kan även fortsätta utöva sitt yrke tills beslutet vunnit laga kraft, skriver MTV.

Heikki Lampela är känd bland annat för att ha representerat kända profiler som Tony Halme, Seppo Nevala och anhöriga i den så kallade Bodom-rättegången. Lampela har fungerat både som åklagare och domare.

Efter att Heikki Lampelas långvariga äktenskap sprack 2013 har han haft flera förhållanden. I mars 2015 fälldes han för misshandel av sin flickvän. Han överklagade domen, men fick ingen resning. I juni 2016 föll en ny dom mot Lampela för olaga hot gentemot flickvännen efter ett hejvilt gräl på sommarstugan. Den här domen upphävdes senare i hovrätten.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00