Omöjligt få FPA-taxi i Hangö?

Det är mycket tröttsamt för en som är över 90 år, som jag, att stå och vänta på en taxi som aldrig kommer.

Jag bor i Hangö och skulle åka till Hud- och allergisjukhuset i Helsingfors. Jag beställde en så kallad FPA-taxi kvällen före avfärd så att bilen skulle hämta mig följande morgon klockan 7.20.

Ingen taxi kom och efter klockan 8 ringde de från Folkpensionsanstalten och sade att det var omöjligt att få en taxi i Hangö, men att de kan skicka en från Ekenäs. Men det var ju alldeles för sent, jag skulle aldrig ha hunnit till sjukhuset i tid. Jag fick avboka hela besöket.

Det är mycket tröttsamt för en som är över 90 år, som jag, att stå och vänta på en taxi som aldrig kommer. Jag har hört att FPA beställer taxin 20 minuter före avfärd. Det går ju inte i en liten stad som Hangö där det inte finns så många taxibilar. Bilarna borde beställas mycket tidigare.

FPA-trafiken borde fungera, det gäller ju sjuka och gamla människor. Det kan inte vara så svårt att beställa en taxi i tid. Annars fungerar det inte i Hangö.

Sylvia Lindqvist Hangö

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46