Branden i Hangö är släckt – patienter evakuerades till Ekenäs

Branden förstörde hälsovårdscentralens tak. Bild: Thomas Sundström

Taket på hälsocentralen i Hangö började brinna under natten. Nu är branden släckt och efterröjningen pågår. Branden påverkar vården i Hangö.

Larmet om branden kom lite före klockan 4 natten mellan torsdag och fredag. Över tio räddningsenheter deltog i släckningsarbetet.

Vid sjutiden på fredagsmorgonen var läget under kontroll och branden var begränsad, men släckningsarbetet pågick fram till cirka klockan 9.30.

– Ingen skadades och alla patienter som vårdades på hälsocentralen evakuerades och fördes till Raseborgs sjukhus i Ekenäs, säger Janne Rautasuo, jourhavande brandmästare vid Västra Nylands räddningsverk.

Branden har eventuellt fått sin början från ventilationsrummet på taket. Enligt polisens uppgifter har någon form av arbete gjorts där på torsdagen. Polisen misstänker inget brott och informerar mer om branden senast på fredagseftermiddagen.

Tolv evakuerade

Då branden bröt ut var tolv personer på vårdavdelning, både personal och patienter. De evakuerades först till en annan del av byggnaden innan de fördes till Ekenäs.

Patienterna är nu på olika avdelningar på Raseborgs sjukhus. Anhöriga kan ringa till sjukhusets växel på numret 019 2241 för att ta reda på var patienterna är.

På Hangö hälsocentral är varken rådgivningen, laboratorierna eller röntgen öppen i dag, skriver Hangö stad på sin webbplats.

Den akuta tandvården fungerar som normalt i sina utrymmen, men ingången sker från Fredsgatan. De som hade en tid bokad för icke–akut tandvård uppmanas att boka en ny tid.

Akuta läkarmottagningen fungerar vid företagshälsovården och ingången sker vid Sibeliusparken.

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning