Omelett med färskpotatis och primörgrönsaker

Stor panna, färskpotatis, primörer och blad ger en underbar sommaromelett. Bild: TT

Så här års skippar vi gärna långkoket och satsar på mer lättlagad mat. Som en omelett med primörer av olika slag.

För 4 personer, 35 minuter

8–10 små, kokta färskpotatisar

1 rödlök

100 g sockerärter

1 grön paprika

1 vitlöksklyfta

smör och rapsolja

6 ägg

3 msk vatten

1 tsk mejram

salt och svartpeppar

5–6 körsbärstomater

Till servering:

späda mangoldblad alt. rucolasallad

1 msk rostade pinjenötter

Gör så här:

1. Skrubba och koka potatisen nästan klar. Låt potatisen ånga av innan den delas i större bitar.

2. Skala och skär rödlöken i klyftor. Dela sockerärterna i 2–3 bitar. Skär paprikan i centimeterstora bitar. Stek potatis, rödlök, sockerärter, paprika och riven vitlök med lika delar smör och olja i en vid panna.

3. Knäck och vispa upp äggen och vattnet i bunke. Smaksätt med smulad mejram, salt och svartpeppar. Slå smeten över grönsakerna och låt allt stelna under försiktig omrörning.

4. Fördela tomaterna över omeletten och sätt in den i 225 graders ugn cirka 5 minuter eller till dess att omeletten fått färg. Avsluta med färska blad och rostade pinjenötter. Serveras i tårtbitar direkt ur pannan.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning