Olympiska kommittén tvingas spara

Finlands olympiska kommitt tvingas på sparkur. Staten har krävt tillbaka statsstöd från 2014 och dessutom minskar stödsumman för i år. Tillsammans blir det här ett avbräck på 800 000 euro.

– Under de följande veckorna klarnar det exakt vilka saker som vi måste avstå från. Sparåtgärderna gör det svårare att utveckla toppidrotten. I vår budget på 11 miljoner euro är 800 000 euro en stor summa, säger kommitténs generalsekreterare Teemu Japisson.

Undervisnings- och kulturministeriet har krävt tillbaka statsandelar på över 400 000 euro. På lördagen meddelade Finlands olympiska kommitté att de överklagar beslutet till förvaltningsdomstolen.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning