Olyckan är ofta framme i Kampen

Renoveringen av Mechelingatan pågår ännu länge. Omständigheterna är krävande för fotgängare, cyklister och bilister. Bild: Leif Weckström

Många bilar, bussar, spårvagnar och – fotgängare. Men det är mest fordonen som får skador.

Helsingforspolisen har analyserat trafikproblemen i centrum och närmare bestämt Kampen där olyckan är oftast framme. Polisen har tittat på fjolårets statistik. Enligt siffrorna small det till mer än två gånger i veckan i området som omfattar Mechelingatan, järnvägsgatorna, Mannerheimvägen, Arkadiagatan, Kalevagatan och Lönnrotsgatan.

Av statistiken framgår att sju fotgängare skadades 2017 då antalet olyckor som polisen registrerat var 116.

De flesta olyckorna sker dagtid mellan klockan 13 och 18. Många olyckor skedde också på fredagskvällar och lördagsmorgnar.

– Det är mycket trafik i området så jag antog att vi skulle hitta många fotgängarolyckor i statistiken. Merparten är plåtskador, säger chefen för Helsingforspolisens trafikövervakning överkommissarie Jarkko Lehtinen.

Mechelingatan är just nu en enda stor byggplats men genomfartstrafiken är fortfarande livlig. På en smalare gata är olyckan ofta framme när fordon byter körfil eller man kör på en parkerad bil. På Norra järnvägsgatan är det korsningarna som är särskilt farliga och på Lönnrotsgatan är det fordon som backar som sticker ut i olycksstatistiken.

– Då rör det sig om bilar som lämnar parkeringsrutan eller vägarbeten där exempelvis grävskopor och traktorer är inblandade i olyckorna, säger Jarkko Lehtinen.

På Mannerheimvägen sker det olyckor när folk stiger ur bilen ut på körbanan.

I januari håller polisen ett extra öga på gatorna i Kampen. Avsikten är att granska avstånden mellan fordon, övergångsställen, parkering och användningen av blinkers och mobil.

Trafiken i Helsingfors har blivit tryggare men siffrorna från Kampen oroar polisen. Det är det enda området i staden där polisen fortfarande utreder över 100 olyckor i året.

– Ännu 2016 hade vi över 100 olyckor också i Bortre Tölö och Gloet men där har siffrorna sjunkit till runt 80, säger Jarkko Lehtinen.

Att Kampen toppar en dyster statistik förklarar polisen med vägarbeten, nya trafikarrangemang och en bristande trafikkultur.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Så kan valet av lån påverka din ekonomi

Mer läsning