Olsens storspel stoppade inte Spanien

Sveriges målvakt Robin Olsen med en räddning under måndagens EM-kvalmatch grupp F mellan Spanien och Sverige på Santiago Bernabéu-stadion. Bild: Pierre-Philippe Marcou/Lehtikuva-AFP

Han stod emot länge. Men till slut kunde inte ens Robin Olsen få stopp på spanjorernas tryck. – Vi visste att det skulle gå undan, säger målvakten efter Sveriges 0–3-förlust i EM-kvalet.

En räddning, två, tre, fyra… Robin Olsen briljerade med en rad av kvalificerade räddningar redan efter en kvart av EM-kvalmötet med Spanien.

Men till slut räckte ändå inte hans storspel.

Målvakten tvingades lämna Santiago Bernabéu med tre insläppta mål.

– Tuff match. Man är trött i skallen och så. Det är den känslan man har nu. Det är en liten besvikelse, säger han.

Sergio Ramos satte 1–0 på straff efter 64 minuter. Álvaro Morata ökade på till 2–0 i 85:e, även det på straff, och två minuter senare placerade Mikel Oyarzabal in Spaniens tredje mål.

– Från min vinkel är första solklar, den tar på handen. Den andra är väldigt tveksam, där jag står ser det ut som att han tar bollen, säger Olsen om straffar som Sebastian Larsson och Filip Helander orsakade och fortsatte med sin matchanalys.

– Vi visste om att det skulle blir tufft när vi kom ut här. Vi försökte, speciellt i andra halvlek. Vi hade det ganska tufft i första, säger han.

– Vi fick inte igång vårt eget spel i den första halvleken, de var helt överlägsna.

29-åringen har haft en tuff vår med sparsam speltid i italienska Roma, men om ett klubblagsbyte väntar i sommar är inget som han vill prata om.

– Nu ska jag hem och ha semester, säger han.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54