Olsens storspel stoppade inte Spanien

Sveriges målvakt Robin Olsen med en räddning under måndagens EM-kvalmatch grupp F mellan Spanien och Sverige på Santiago Bernabéu-stadion. Bild: Pierre-Philippe Marcou/Lehtikuva-AFP

Han stod emot länge. Men till slut kunde inte ens Robin Olsen få stopp på spanjorernas tryck. – Vi visste att det skulle gå undan, säger målvakten efter Sveriges 0–3-förlust i EM-kvalet.

En räddning, två, tre, fyra… Robin Olsen briljerade med en rad av kvalificerade räddningar redan efter en kvart av EM-kvalmötet med Spanien.

Men till slut räckte ändå inte hans storspel.

Målvakten tvingades lämna Santiago Bernabéu med tre insläppta mål.

– Tuff match. Man är trött i skallen och så. Det är den känslan man har nu. Det är en liten besvikelse, säger han.

Sergio Ramos satte 1–0 på straff efter 64 minuter. Álvaro Morata ökade på till 2–0 i 85:e, även det på straff, och två minuter senare placerade Mikel Oyarzabal in Spaniens tredje mål.

– Från min vinkel är första solklar, den tar på handen. Den andra är väldigt tveksam, där jag står ser det ut som att han tar bollen, säger Olsen om straffar som Sebastian Larsson och Filip Helander orsakade och fortsatte med sin matchanalys.

– Vi visste om att det skulle blir tufft när vi kom ut här. Vi försökte, speciellt i andra halvlek. Vi hade det ganska tufft i första, säger han.

– Vi fick inte igång vårt eget spel i den första halvleken, de var helt överlägsna.

29-åringen har haft en tuff vår med sparsam speltid i italienska Roma, men om ett klubblagsbyte väntar i sommar är inget som han vill prata om.

– Nu ska jag hem och ha semester, säger han.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning