Olsen på plats i Rom för läkarundersökning

Robin Olsen och Sverige slogs ut i VM av England. Bild: Adrian Dennis / AFP / Lehtikuva

I dag väntas den svenska landslagsmålvakten Robin Olsen, som är på plats i Rom, genomgå den obligatoriska läkarundersökningen. Därmed verkar hans övergång till Serie A-klubben Roma kunna bli klar under dagen.

Robin Olsen anlände under måndagen till Rom och poserade med en Romahalsduk inför nya fans som mötte honom på flygplatsen.

Enligt Aftonbladet ska svensken genomgå den obligatoriska läkarundersökningen under dagen innan övergången kan bli helt klar.

Försäljningen av Olsen har planerats under lång tid, säger FC Köpenhamns norske tränare Ståle Solbakken till danska TV3 Sport.

– Jag kan bekräfta att bytet är så nära som det kan vara, om det inte redan har hänt, säger han till Ritzau.

Efter hans stabila insatser för Sverige under fotbolls-VM där han höll nollan i tre av fem matcher har flera klubbar visat intresse för den 28-årige landslagsmålvakten.

Solbakken säger till TV3 Sport att det rör det sig om en övergångssumma på 86 miljoner danska kronor, vilket motsvarar ungefär 12 miljoner euro. Han poängterar att försäljningen är lukrativ för FC Köpenhamn.

– Det är en bra dag både sportsligt och ekonomiskt för FC Köpenhamn i dag, säger han.

Planen är att Olsen i Roma ska ersätta Alisson, vars övergång till Liverpool är rekord för en målvakt. Liverpool får betala cirka 75 miljoner euro för brassen.

Däremot verkar Olsen inte få sällskap av den brasilianske anfallaren Malcom som skulle gå från Bordeaux till just Roma, en övergång som ansågs vara klar på måndagen. Barcelona har i sista stund lagt in ett högre bud på brassen så nu tycks Malcom flytta till Spanien i stället.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03