Olsen klar för Roma: "Stor ära"

Robin Olsen kommer att fånga bollar för AS Roma i fortsättningen. Bild: Jewel Samad / AFP / Lehtikuva

Robin Olsen är klar för Roma. Den svenska landslagsmålvakten har skrivit ett fem år långt kontrakt med klubben. "Det är en stor ära att komma till Roma", säger han till klubbens webbplats.

Robin Olsen anlände under måndagen till Rom och poserade med en Romahalsduk inför nya fans som mötte honom på flygplatsen.

När nu läkarundersökning och kontraktskrivning är undanstökade kan han officiellt kallas för en Roma-spelare.

28-åringen lämnar därmed den danska klubben FC Köpenhamn. Han har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till den 30:e juni 2023 med sin nya klubb.

"Det känns bra, jag är väldigt taggad", säger svensken till Romas webbplats.

Ersätter Alisson

Efter sina stabila insatser för Sverige under fotbolls-VM där Olsen höll nollan i tre av fem matcher har flera klubbar visat intresse för den 28-årige landslagsmålvakten.

Planen är att Olsen i Roma ska ersätta Alisson, vars övergång till Liverpool är rekord för en målvakt. Liverpool fick betala cirka 75 miljoner euro för brasilianen.

"Det är en stor ära att komma till Roma. Det här är nästa stora steg för mig i karriären jag kan knappt bärga mig att få komma igång", säger Olsen.

Klubbens sportchef Ramon Rodriguez Verdejo, även kallad "Monchi", om sitt senaste nyförvärv:

"Robin är en målvakt med stor internationell erfarenhet och jag tror att han kan ta med sig den hit till Roma, säger han och fortsätter:

"Jag är säker på att han kan bygga vidare på sin kvalitet, vilket har gjort honom till nummer ett i Sverige".

Så mycket fick Roma betala

Roma får, precis som det rapporterats om den senaste tiden, betala runt 12 miljoner euro till den danska klubben för landslagssvenskens tjänster.

"Det är en fantastisk affär för både Robin och FC Köpenhamn", säger FC Köpenhamns norske tränare Ståle Solbakken till den danska klubbens webbplats.

Prislappen innebär att Olsen blir den hittills dyraste svenska målvakten. Men det är en bit upp till Victor Nilsson Lindelöfs och Zlatan Ibrahimovics övergångssummor. Nilsson Lindelöf kostade Manchester United ungefär 35 miljoner euro när han lämnade Benfica. Barcelona uppges ha betalat Inter upp emot 65 miljoner euro för Ibrahimovic.

Olsen verkar inte få sällskap av den brasilianske anfallaren Malcom som var på väg från Bordeaux till just Roma, en övergång som ansågs vara klar på måndagen. Barcelona har i sista stund lagt ett högre bud så nu tycks Malcom flytta till Spanien i stället.

Profil

Robin Olsen

Född: 8 januari 1990 i Malmö.

Längd: 198 cm.

Familj: Sambo och två barn.

Aktuell: Väntas skriva på för italienska laget AS Roma.

Tidigare klubbar: Limhamn Bunkeflo, Bunkeflo FF, IFK Klagshamn, Malmö FF, Paok Thessaloniki, FC Köpenhamn.

Landskamper: 23.

Landslagsdebut: Elfenbenskusten i Abu Dhabi den 15 januari 2015 (2–0).

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03