Olli Mustonen tar över Åboorkestern

Bild: Pressbild / Heikki Tuuli

Dirigenten, pianisten och tonsättaren Olli Mustonen har utnämnts till konstnärlig ledare för Åbo filharmoniska orkester. Mustonen inleder sitt arbete 1.1.2021. Periodens längd är tre år och kontraktet inkluderar två optionsår.

I och med utnämningen kommer internationellt ansedda Mustonen att leda orkesterns konstnärliga planering. Under kommande säsonger dirigerar Olli Mustonen orkestern och kommer att arbeta mångsidigt med orkestern även i sin roll som pianist och tonsättare.

"Jag har en lång gemensam historia med Åboorkestern, vi har samarbetat i olika former i över 35 års tid. Jag upplever att vi talar samma musikaliska språk och förstår varandra. Vårt samarbete fortsätter alltid från den punkt vi blev förra gången. Orkestern befinner sig i ett oerhört intressant skede – jag ser ÅFO:s framtidsutsikter som klara, ljusa och fulla av stora möjligheter", säger Olli Mustonen i orkesterns pressmeddelande.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning