Olli Määttä förstärker Chicagos försvar

Olli Määttä har också etablerat sig som en landslagsförsvarare för Finland. Bild: Antti Aimo-Koivisto/Lehtikuva

Den finländska NHL-försvararen Olli Määttä var del i en spelartransaktion och flyttar från Pittsburgh Penguins till Chicago Blackhawks.

Det blir en flytt till USA:s tredjestörsta stad, Chicago, för Olli Määttä. NHL-klubbarna Pittsburgh Penguins och Chicago Blackhawks stod natten till söndag finsk tid för en affär där Määttä övergår till Chicago och Pittsburgh får i retur forwarden Dominik Kahun och ett draftval i femte rundan i sommarens draft.

Määttä har spelat för Pittsburgh, klubben som draftade honom år 2012 i första rundan, sedan säsongen 2013-2014 och gjort 107 poäng på 362 grundseriematcher. Dessutom har han en plus/minus-statistik på 61 steg på plussidan. Den 24-åriga finländaren var med och vinna Stanley Cup med Pittsburgh 2016 och 2017.

Försvararens kontrakt är värt fyra miljoner dollar per säsong och sträcker sig till sommaren 2022.

Kahun i sin tur spelade sin första NHL-säsong för Chicago och stod för 37 poäng på 82 matcher.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46