Oljeklumpar hittades på badstrand i Hangö

En badstrand vid Ryssholmen i Hangö var sporadiskt täckt med små oljeklumpar. Det var en privatperson som upptäckte oljeklumparna, och man vet ännu inte vad som var orsaken till oljeläckaget.

Räddningsverket i Västra Nyland fick under fredagen tips om att det fanns en mängd små oljeklumpar på en badstrand vid Ryssholmen i Hangö.

Klumparna påträffades på ett område på flera hundra meter. Räddningsverket samlade in oljeklumparna under fredagen. Enligt jourhavande brandmästare Pasi Kääriäinen var det enkelt att samla in klumparna och de utgjorde inte någon större fara.

– Klumparna fanns sporadiskt utspridda på badstranden. Storleken varierade mellan ett par centimeter och femton centimeter.

Han beskriver oljeklumparna som vaselinliknande. Räddningsverket tvingades avbryta sitt arbete när det började skymma. På lördag kommer räddningsverket att kontrollera området.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46