Olja läckte ut i Finska viken

Gränsbevakningsväsendets bevakningsflyg upptäckte ett oljeläckage utanför Jussarö i Finska viken. Bild: Mikael Piippo/SPT

Ett oljeläckage utanför Jussarö upptäcktes på söndagen.

Läckaget upptäcktes av gränsbevakningsväsendets bevakningsflyg. Oljan har läckt ut sydost om Jussarö i Finska viken, ett område som ligger inom Finlands ekonomiska zon.

Patrullbåtar med beredskap att samla in oljan larmades till platsen men det visade sig att läckaget var mindre än befarat, skriver Finska vikens sjöbevakningssektion på Twitter.

Prover av oljan har tagits för att utredas dess ursprung. Ingen olja driver mot land och inga bekämpningsåtgärder behövdes.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning