Olivia Sinnemaa är Esbos lucia 2016

Esbolucia. 21-åriga Olivia Sinnemaa har utsetts till lucia i Esbo. Hon kommer att krönas på en barnfest i Mattlidens skola den 10 december. Bild: Esbobygdens ungdomsförbund

21-åriga Olivia Sinnemaa är Esbos lucia i år. Esbobygdens ungdomsförbund har valt henne till lucia.

Olivia Sinnemaa är 21 år och studerar till sjukskötare vid Arcada i Helsingfors. Hon har sedan hon var liten studerat vid Musikinstitutet Kungsvägen i Esbo och sjunger sedan några år för Minna-Liisa Tammela.

Det är styrelsen för Esbobygdens ungdomsförbund som väljer Esbos lucia och Olivia Sinnemaa blir den 37:e officiella lucian i Esbo.

Kröningen hålls på en familjefest i Mattlidens skola lördag 10 december där Laila Andersson, t.f. rektor för Mattlidens gymnasium, kröner lucia. Det är Mattbynejdens ungdomsförening som ordnar festen.

Esbos lucia och hennes tärnor har i år 31 uppdrag på tolv dagar. Luciaföljet besöker i huvudsak sjukhus, äldreboenden, daghem och olika fester. Lucia medverkar till exempel vid Musikinstitutet Kungsvägens julkonsert i Esbo domkyrka den 17 december och vid Manskören Manifestums julkonsert i Olars kyrka onsdag den 21 december.

Luciamamma är EBUF:s verksamhetsledare Iwe Ekström.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Skräddarsytt drömhem uppfyllde alla önskemål och höll budgeten

Mer läsning