Olivia Colman hedrad av drottningen

Olivia Colman under filmfestivalen i Venedig. Bild: Kirsty Wigglesworth/TT-AP

Den brittiska skådespelaren Olivia Colman dyker snart upp som drottning Elizabeth II i tv-serien "The Crown". Nu har hon blivit hedrad av den riktiga drottningen.

Den 45-åriga skådisen kan numera titulera sig "Commander of the Order of the British Empire". Hon är en av de britter som belönats i medaljregnet i samband med drottningens 93-årsdag.

– Jag är överlycklig, förtjust och ödmjuk inför att vara i samma sällskap som alla de här otroliga människorna, varav de flesta inte har varit i närheten av att vara lika synliga som jag, men de borde vara det och blir det förhoppningsvis nu, sade Coleman vid utdelningen.

Bland övriga dekorerade kändisar finns tv-äventyraren Bear Grylls, författarna Lee Child och Sarah Waters samt artisterna Elvis Costello och Feargal Sharkey.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning