Okänd soldat-inspelningar störs av nutida jägare

Sveaborg är en av miljöerna, när den tredje filmversionen av Okänd soldat spelas in. Bild: Heikki Saukkomaa

Inspelningarna av den nya filmatiseringen pågår på Sveaborg hela helgen.

Inspelningsteamet har stött på oväntade komplikationer, eftersom Sveaborg också är en populär samlingsplats för pokémonjägare. Det har medfört att färjan till Sveaborg tidvis har varit fullproppad med Pokémon Go-fantaster, till filmteamets stora förtret.

– Jag vet inte om det stämmer men jag har hört att vissa skådespelare inte fått plats ombord, säger regissören Aku Louhimies.

På lördagen spelade man in en militärparad som är den största masscenen i filmen. Totalt cirka 250 personer medverkade i scenen. Bland annat har en del av Sveaborg maskerats för att föreställa Petrozavodsk år 1941.

Inspelningarna av filmen fortsätter nästa vecka i Tavastehus. Vinterinspelningarna genomförs i februari–mars och om ett drygt år är det tänkt att filmen ska få sin premiär.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46