Okänd soldat-inspelningar störs av nutida jägare

Sveaborg är en av miljöerna, när den tredje filmversionen av Okänd soldat spelas in. Bild: Heikki Saukkomaa

Inspelningarna av den nya filmatiseringen pågår på Sveaborg hela helgen.

Inspelningsteamet har stött på oväntade komplikationer, eftersom Sveaborg också är en populär samlingsplats för pokémonjägare. Det har medfört att färjan till Sveaborg tidvis har varit fullproppad med Pokémon Go-fantaster, till filmteamets stora förtret.

– Jag vet inte om det stämmer men jag har hört att vissa skådespelare inte fått plats ombord, säger regissören Aku Louhimies.

På lördagen spelade man in en militärparad som är den största masscenen i filmen. Totalt cirka 250 personer medverkade i scenen. Bland annat har en del av Sveaborg maskerats för att föreställa Petrozavodsk år 1941.

Inspelningarna av filmen fortsätter nästa vecka i Tavastehus. Vinterinspelningarna genomförs i februari–mars och om ett drygt år är det tänkt att filmen ska få sin premiär.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning