Lottomiljonär orsakade rusning i mataffär i Lojo

Bild: Lehtikuva/Teemu Salonen

Alla tiders största lottovinst, 15,5 miljoner euro, går till en man som köpte sin lottokupong i en mataffär i Routiobacka i Lojo.

I karaokebaren invid Tarmo-butiken i Routiobacka i Lojo steg spänningen då det redan lördag kväll stod klart att någon hade köpt rekordlotten värd 15,5 miljoner euro i mataffären vägg i vägg med baren.

– Alla började fråga varandra: är det du som är vinnaren. Det här är alldeles exceptionellt, säger butiks- och barinnehavaren Mustafa Kosar.

Det har varit rusning i affären sedan i morse då nyfikna grannar har haft vägarna förbi för att höra om den nyblivna mångmiljonären skulle ha gett sig till känna.

– Men varken Veikkaus eller vi vet vem vinnaren är. Det känns otroligt fint. Jag är stolt över att den historiska segerlotten köptes hos oss.

Jättevinsten har vuxit till sig under 15 veckor. På spelbolaget Veikkaus höll man tummarna att vinnaren skulle höra av sig.

Det gjorde han också senare under söndagskvällen, rapporterar Iltalehti. Den nyblivna miljonären kan lösa ut sin monstervinst på Veikkaus huvudkontor.

Svenska Sigtunaskolan lockar med högklassiga studier i anrik och internationell miljö

Intresserad av en internationell gymnasieutbildning och av att testa dina vingar utomlands? På svenska Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket kan det förverkligas under trygga och inspirerande förhållanden som samtidigt öppnar många dörrar. 15.2.2019 - 09.22