Okänd film med Beatles hittad i brödburk

George Harrison, John Lennon, Ringo Starr och Paul McCartney i The Beatles. Arkivbild. Bild: TT/AP

Tidigare okänt rörligt material med The Beatles har dykt upp i Wales i Storbritannien, rapporterar BBC.

Filmrullarna hittades i en gammal brödburk under en husrensning i Cardiff och värderas nu till motsvarande 120 000 kronor.

Materialet filmades i Cardiff 1965, där en lokal journalist försöker intervjua ett Beatles på skämthumör. Bland annat påstår John Lennon att Paul McCartney har fem barn i staden Swansea, och Ringo Starr säger att nästa Beatlesfilm ska bli en västern. Bandet brister också ut i en tolkning av "There's no business like show business" och gör grimaser under intervjun.

– Ljud- och bildkvaliteten är fantastisk. Jag antar att de här inte har setts sedan 1965, säger Paul Fairweather från auktionshuset Omega Auctions, till BBC.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning