Ojansivu står över VM

Det finländska volleybollslandslaget är tvunget att klara sig utan Olli-Pekka Ojansivu i VM i Bulgarien. Bild: Vesa Moilanen / Lehtikuva

En av Finlands bästa poängmakare i volleyboll Olli-Pekka Ojansivu väljer att stå över världsmästerskapet i Bulgarien i september, uppger Yle. Ojansivu motiverar sitt beslut med familjeskäl.

Olli-Pekka Ojansivu har de senaste stora mästerskapen varit en av förgrundsfigurerna i herrarnas volleybollag. Med sina hårda servar och exakta smashar har han ofta medverkat till att vända förlust till vinst.

Herrarnas landslag har under försommaren spelat i den europeiska Gyllene ligan där flere rutinerade spelare saknats, även Ojansivu. I slutet av juli är det meningen att sätta ihop det lag som ska representera Finland i VM, som för finländsk del inleds mot värdlandet Bulgarien i Varna den 9 september.

Samuli Kaislasalo som har varit spiker, smashare, i sommarens ligamatcher är en kandidat till den plats Ojansivu lämnar öppen, Urpo Sivula och Antti Ropponen som stått över försommarens liga är två andra möjliga namn. Bägge har erfarenhet av spelet som spikers.

Innan VM spelar Finlands herrar två kvalmatcher på hemmaplan för att försöka nå nästa års Europamästerskap. Också ett par träningsmatcher mot Japan står på programmet. De matcherna torde visa vem som i första hand tar Ojansivus plats.

Ojansivu återvänder i höst till den inhemska ligan och nybildade Savo Volley. Han har många år av spel i utländska ligor, bland annat i Iran bakom sig. Senaste säsong spelade han i Turkiet.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46