Ohisalo: Vi behöver rättvisa gröna reformer

De grönas ordförande Maria Ohisalo är nöjd med den egna regeringens politiska program. Bild: Antti Aimo-Koivisto/Lehtikuva

De grönas ordförande Maria Ohisalo anser att regeringsprogrammet utgör en bra grund för en så kallad Green New Deal.

De grönas partifullmäktige samlades på lördagen i S:t Michel. Partiordförande och inrikesminister Maria Ohisalo säger i sitt tal att det behövs en rättvis omställning – en Green New Deal, skriver De Gröna i ett pressmeddelande.

– Att motverka klimatförändringen kommer bara att lyckas om reformerna är rättvisa, säger Ohisalo, enligt pressmeddelandet.

Enligt Ohisalo ska alla företag ha samma spelregler – de som smutsar ner får betala. De fattiga ska inte stå för notan. Ohisalo anser att regeringsprogrammet är en bra grund för förändringarna, bland annat genom satsningar på utbildning.

– I de minskande åldersgruppernas Finland har vi inte råd att förlora en enda ung vid sidan om utbildningssystemet.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning