Ohisalo och Estlands inrikesminister diskuterar oljebekämpningssamarbete

Inrikesminister Maria Ohisalo (Gröna) ska diskutera oljebekämpning i Östersjön med Estlands inrikesminister Mart Helme (Ekre) i Tallinn under tisdagen. Bild: Statsrådets kansli/SPT

Inrikesministrarna i Finland och Estland ska underteckna ett samförståndsavtal om oljebekämpning i Östersjön när de möts i Tallinn.

Inrikesminister Maria Ohisalo (Gröna) träffar i dag, tisdag, Estlands inrikesminister Mart Helme (Ekre) i Tallinn. Ministrarna ska underteckna ett samförståndsavtal om oljebekämpning mellan länderna. Det skriver Inrikesministeriet i ett pressmeddelande.

Syftet är att avtala om ett starkare och mer flexibelt samarbete mellan Gränsbevakningsväsendet och Estlands polis- och gränsbevakningsväsende.

"Om det inträffar en stor olycka till havs kräver det ett nära samarbete mellan alla Östersjöländer, men i synnerhet mellan grannländerna. Finland och Estland har en lång tradition när det gäller det bilaterala samarbetet", säger Ohisalo i pressmeddelandet.

Inrikesministrarna diskuterar dessutom situationen som coronapandemin orsakat vid Schengenområdets inre och yttre gränser.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Efterfrågan ökar men under svåra tider är det upp till bevis för private banking-tjänster

Mer läsning