Ögonvittnen: ”De sköt på alla”

Bild: Ozan Kose

Filmklipp från flygplatsen i Istanbul som lagts ut på de sociala medierna visar människor i panik och terrorister som skjuter besinningslöst.

I ett filmklipp som visas på CNN syns en kraftig explosion lysa upp ett stort område på flygplatsen.

På en annan film som CNN lagt ut på Twitter, hukar sig människor på flygplatsgolvet bland sina stora rullväskor. Stämningen är tryckt och flera personer i det skakiga klippet skriker "Get down".

Bilder visas också av skadade människor som förs ut från flygplatsen. En av dem ser ut att inte vara äldre än fem år.

De sydafrikanska turisterna, Paul och Susie Roos från Kapstaden, skulle flyga hem från Atatürk när explosionerna inträffade. De hade precis kommit till avdelningen för avgående flyg när de hörde skotten.

– Det var en man där som strök omkring, han var klädd i svart och hade ett handeldvapen, säger Paul Roos enligt Daily Mail och tillägger:

– Han sköt på vem som helst framför sig. Han var omaskerad. Jag var 50 meter ifrån honom.

De tog skydd bakom en disk och hörde kort därefter två explosioner och skjutandet tog slut för en stund.

– Han vände sig om och gick emot oss. Han höll sitt vapen innanför jackan. Han såg sig om oroligt för att se om någon skulle stoppa honom och åkte sedan ner vid rulltrappan. Vi hörde några skott och en explosion och sen var det över, säger Paul Roos.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning