Ögonvittne: Knivhuggning föregick polisskott

Bild: Samuli Ikäheimo

Fallet där en man i 30-årsåldern sköts ihjäl av polisen på riksväg 4 i Orimattila i går handlade om att mannen som körde knivhögg en kvinna i bilen, säger ett ögonvittne.

En bil hade stannat på den gröna mittremsan på riksvägen efter att ha krockat. Ögonvittnet trodde först att den manliga föraren gick för att hjälpa kvinnan, som hade fallit en aning i sätet. I stället såg ögonvittnet hur han högg henne med kniv i magen av allt att döma åtminstone ett par gånger. Situationen upphörde när polisen kom till platsen.

Polisen meddelade redan i går att en polis sköt mannen för att förhindra ett misstänkt allvarligt brott mot liv och hälsa. Varken polisen eller häradsåklagaren har bekräftat några närmare detaljer.

Åtminstone MTV och Ilta-Sanomat rapporterade också om den misstänkta knivhuggningen.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning