Offret i grustagsmordet i Uleåborg saknas fortfarande

Bild: SPT/Jenny Blomqvist

Polisen letar fortfarande efter offret i det så kallade grustagsmordet i Uleåborg. Tre män har häktats misstänkta för delaktighet i mord.

En fjärde man friades förra veckan från misstankar om delaktighet i mord. Mannen utreds nu för mindre brottsmisstankar som uppkom i samband med mordutredningen.

Offret har fortfarande inte lokaliserats. Under förundersökningen blev det dock klart att offret flyttats från stadsdelen Tuira till ett grustag nordost om Uleåborg och där bragts om livet.

De misstänkta männen bestrider misstankarna. I utredningen har det klarnat att offret dog i grustaget. Offret hade tidigare anmälts försvunnen. Polisen meddelar att man har en uppfattning om motivet till händelsen, men går inte ut med detaljer.

Polisen misstänker att kroppen flyttats från grustaget och sedan gömts. Vid behov fortsätter man med omfattande utforskningar av området när snön har smält.

Offret har forslats från stadsdelen Tuira till grustaget tidigt på morgonen den 7 oktober 2018, där det misstänkta mordet skett. Polisen ber fortfarande allmänheten om tips om fallet.

Mordmisstankarna framkom i samband med en utredning om en försvunnen person, där detaljer pekade på att personen inte försvunnit frivilligt. Enligt polisen är de misstänkta gärningsmännen unga och bosatta i Uleåborgstrakten.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning