Officiellt: Köpenhamn fortsätter som EM-värd – Finlands match flyttas inte

Lagkaptenen Tim Sparv och de övriga landslagsspelarna kan se fram emot EM-fest i Köpenhamn nästa år. Bild: Markku Ulander/Lehtikuva

Finlands herrlandslag kan fortsätta sikta in sig på att spela EM-fotboll i Köpenhamn sommaren 2021.

Köpenhamn kan se fram emot en riktigt fin sportsommar 2021. Nu är det nämligen klart att den danska huvudstaden kommer att kunna vara värd för starten av Tour de France och fyra EM-matcher i fotboll.

– Jag vill tacka alla parter i förhandlingarna, för att de har varit flexibla och kommit överens så att vi kan vara värd för de här två sportevenemangen, säger Frank Jensen, Köpenhamns borgmästare.

Coronapandemin tvingade det europeiska fotbollsförbundet att flytta sommarens EM-slutspel till 2021, och i samma stund hamnade Köpenhamn i bryderi kring hur de skulle kunna vara värd för två stora evenemang.

Danmark spelar samtliga sina tre gruppspelmatcher hemma på Parken och även en åttondelsfinal spelas på arenan, enligt det ursprungliga spelprogrammet för mästerskapet.

Enligt det preliminära matchprogrammet ska Finland spela sin öppningsmatch mot Danmark i Köpenhamn innan laget flyttar till S:t Petersburg för att möta Ryssland och Belgien i de övriga gruppspelsmatcherna.

Matchdatumen slås fast vid ett senare skede.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Akademen - en modern klassiker

Mer läsning